Omegnen

I omegnen af Skydebjerg er der et stort tal af seværdigheder, hvad enten det drejer sig om kunstværker, bygninger eller natur.

Her vises nogle eksempler:

Med sine 131 meter er Frøbjerg Bavnehøj Fyns højeste punkt. Det er absolut anstrengelserne værd at vandre op på toppen og opleve den storslåede udsigt.
Se videre, klik her.

Krengerup Slot med de imponerende avlsbygninger er særdeles interessant. Sognevejen går over gårdspladsen og 3 porte skal passeres.
Se videre, klik her.

To små museer indrettet i avlsbygninger til Krengerup Slot. I Hørvævsmuseet kan man se de gamle vævemaskiner arbejde.
Se videre, klik her.

Her er der virkelig fugle at se, lige fra den store struds til den mindste finke.
Se videre, klik her.

De gamle landsbykirker ligger tæt i det højfynske område, og inde i dem kan man se den helt gamle kirkekunst, og i nogle af kirkerne også den helt moderne.
Billedet her viser et epitafium i Skydebjerg Kirke.
Se videre, klik her.

Dorthebjerg Mølle og Erholm Slot.
Spadsereturen fra parkeringspladsen og op til møllen er i sig selv turen værd.

Derefter kan man tage en rundtur i parken og få slottet i nærmere øjesyn.
Se videre, klik her.

Brende Mølle med et omkringliggende stort vådområde giver besøgende en naturoplevelse af de store.

Se videre, klik her.

Haare Lunge Bjerge
er et område helt for sig. Her er det ikke naturens skønhed, som kommer i første række. De mange gravhøje og de højryggede agre gør indtryk. Her trænger tankerne om vore forfædres levevilkår sig frem.
Se videre, klik her.


Øksnebjerg Mølle er bygget i 1859. Det er en hollandsk vindmølle, beliggende ca. 6 km. fra Assens. Den blev for få år siden restaureret og står nu som et mindesmærke. Møllen ses her fotograferet ved solnedgang en af de første aftener i juli måned.

Egnens historie kan også berette om voldsomme begivenheder. Her ses to mindesten, som fortæller om voldsomme kampe under Greve Fejden. Blodige slag blev udkæmpet ved Øksnebjerg og i Faurskov i 1534 og 1535. Slaget ved Øksnebjerg varede dog kun få timer den 11. juni 1535.
Se billederne i større format, så teksten kan læses:   klik her.